Svečano otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore

Ovaj značajan događaj predstavlja prekretnicu u našoj posvećenosti unapređenju tehnološkog, naučnog i inovativnog ekosistema Crne Gore.

Prilikom uvodnih obraćanja obratila se izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, gospođa Valentina Radulović koja je istakla  da će se crnogorska inovativna scena dijeliti na prije i poslije NTP-a. Kako je kazala, ovo je prekretnica koja označava novi početak, novu eru u kojoj će se sinergija između svih aktera ostvariti u punom potencijalu.

Univerzitet Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, igra ključnu ulogu u zajedničkom nastojanju da unaprijedimo naučno-tehnološki i inovativni ekosistem naše zemlje. Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović obratio se prisutnima i istakao da je NTP ‘zvjezdana kapija’ koja će ubrzati razvoj naše zemlje.

Imali smo priliku da čujemo i video obraćanje Evropske komesarke za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, gospođe Iliane Ivanove, koja se pridružila virtuelno i podijelila svoja razmišljanja o važnosti ovog projekta za region.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija gospođa Anđela Jakšić Stojanović istakla je da NTP treba da inspiriše stvaranje novih rješenja kroz najbolje inovativne prakse, obezbijedi podršku kreativnim, inovativnim pojedincima i kompanijama, ali i da poveća njihovu vidljivost i promoviše inovacionu kulturu.

Predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Milojko Spajić istakao je da Vlada Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, kontinuirano pokazuje snažnu posvećenost razvoju tehnoloških i inovativnih potencijala naše zemlje.

Ceremoniju presijecanja vrpce obavili su predsjednik Vlade CG, ministarka prosvjete nauke i inovacija i rektor Univerziteta Crne Gore, čime je zvanično Naučno-tehnološki park Crne Gore otvoren!

Na podršku ove institucije u narednom periodu mogu računati svi pojedinci i kompanije koji imaju kreativne i inovativne ideje, a prije svega one ideje koje imaju i potencijal da brzo ostvare ekonomski rast.

Obraćanje rektora prof dr. Vladimira Božovića dostupno je u nastavku:

Izvor: Naučno-tehnološki park

Foto izvor: Đorđe Cmiljanić, Vlada Crne Gore


AKTUELNO

Okrugli sto o iskustvenom učenju u turizmu: Internacionalizacija i inovacije u obrazovanju za XXI vijek
„Turizam je jedan od najvažnijih sektora u našoj zemlji, i njegova dugoročna dinamika zavisi od naše sposobnosti da obrazujemo nove generacije s vještinama za XXI vijek,“ kazala je prorektorica za internacionalizaciju Univerziteta […]
Za studentski park i OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno 65.000 eura: Novi sportski tereni
Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas Ugovore o ustupanju izvođenja radova za projekte adaptacije košarkaškog terena u Studentskom parku i multifunkcionalnog […]
Odbranjena prva doktorska disertacija u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije UCG
Dr Neda Bošković, doktorandkinja studijskog programa Održivi razvoj Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije Univerziteta Crne Gore, danas je odbranila doktorsku disertaciju na temu „Kontaminacija mikroplastikom slatkovodnih ekosistema Crne Gore: prva zapažanja […]

Copyright © 2024 Univerzitet Crne Gore, Sva prava zadržana

Politika privatnosti / Disclaimer