Za studentski park i OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno 65.000 eura: Novi sportski tereni

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas Ugovore o ustupanju izvođenja radova za projekte adaptacije košarkaškog terena u Studentskom parku i multifunkcionalnog terena u dvorištu OŠ "Vuk Karadžić" u Beranama. Potpisivanju ugovora prisustvovali su rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Milka Boričić.

Vrijednost projekta adaptacije terena u Studentskom parku, čiji je sufinansijer Ministarstvo sporta i mladih, iznosi 26.000 eura, dok je projekat postavljanja podloge u dvorištu OŠ "Vuk Karadžić" procijenjen na 39.000 eura.  Izvođač radova ima obavezu da završi radove u roku od 60 dana.

Rektor Božović je izrazio zadovoljstvo što je Univerzitet Crne Gore dio inicijative koja će unaprijediti sportsku infrastrukturu za studente UCG, ali i za mlađe generacije. "Siguran sam da će novi tereni u Studentskom parku i OŠ Vuk Karadžić pružiti izvanredne mogućnosti za razvoj sportskih talenata i promovisanje fizičke aktivnosti, kazao je on.

Potpisnici ugovora pozdravili su napore Ministarstva sporta i mladih da najmlađi dobiju najbolje uslove za bavljenje sportom i izrazili želju da grade još čvršću saradnju sa Ministarstvom.

Potpredsjednik Šćekić izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo u prilici da realizuje ovakve projekte u cilju poboljšanja sportske infrastrukture, pogotovo u institucijama koje se bave obrazovanjem mladih.

 "Čvrsto vjerujem da će se nakon završetka radova u Studentskom parku i OŠ "Vuk Karadžić", uz poboljšanje uslova, studenti i osnovci još aktivnije baviti sportom i iskoristiti beneficije novih terena", rekao je Šćekić.

Izvor: Ministarstvo


AKTUELNO

Okrugli sto o iskustvenom učenju u turizmu: Internacionalizacija i inovacije u obrazovanju za XXI vijek
„Turizam je jedan od najvažnijih sektora u našoj zemlji, i njegova dugoročna dinamika zavisi od naše sposobnosti da obrazujemo nove generacije s vještinama za XXI vijek,“ kazala je prorektorica za internacionalizaciju Univerziteta […]
Za studentski park i OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno 65.000 eura: Novi sportski tereni
Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas Ugovore o ustupanju izvođenja radova za projekte adaptacije košarkaškog terena u Studentskom parku i multifunkcionalnog […]
Odbranjena prva doktorska disertacija u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije UCG
Dr Neda Bošković, doktorandkinja studijskog programa Održivi razvoj Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije Univerziteta Crne Gore, danas je odbranila doktorsku disertaciju na temu „Kontaminacija mikroplastikom slatkovodnih ekosistema Crne Gore: prva zapažanja […]

Copyright © 2024 Univerzitet Crne Gore, Sva prava zadržana

Politika privatnosti / Disclaimer